Thursday, March 22, 2007

Kui uni läheb ära ..

... siis on hea võimalus lõpetada õhtul poolelijäänud mustrikord. Aga koidikud on meil siin vaiksed! Ainumas aeg kah rahuks kui hilised öötunnid välja arvata. Muul ajal on tants ja tagaajamine. Ausalt.
Täna kadus uni tõepoolest miskine 6-e paiku. Mingi aja pidasin ma veel voodis vastu, aga et mitte oma nihelemisega teisi üles ajada, tulin sealt tulema ja seadsin end diivanile hoopis kuduma. Omamoodi päevaalgus. Mitte et ma muidu hirmkaua magaks, aga .. Kodune naine, täna peale selle kogu Meeskond kodus .. Tegime pisikestele nädala teise poolde nö lasteaiavaheaja ja issi võttis ka täna vaba päeva, et käia Raasikul. Miks, seda saate isegi aru. Ikka vill, vill, vill ... Ma tahaks villast lõnga. Blogides on näha olnud nii kauneid värve. Ma tahan ka.

Ja lõngast ei saanud ka eile mööda. Eile hakkasid Prismades nende omad päevad. Ja mina muidugi avastasin reklaamlehelt, et Novita Havaiji on 15.90. Samas Harriet pakub seda hetkel müügilõpetuseks 35.- krooniga ja viitab varasemale hinnale, milleks oli 65.- krooni. No sellise hinnaga (15.90) võib ju mõned tokid osta. Suvi tulekul ja ideedest puudust ei ole. Äkki isegi realiseerub. Valgele värvile leiab ikka rakendust.

Aga eile oli ilus hommikupoolik ja pisukesed inimkatsed. Nondega alustasin ma tegelikult juba üleeile. Mis teha, kui jõuab kätte su kauaoodatud ja erinevatel, kuid mõjuvatel põhjustel edasi lükatud hambaarstiaeg ja häda on ka käes. On vaja minna. Ja kui siis laps jääb haigeks, kahene, ja issi ei saa ka kohe kuidagi töölt puududa. Esmakordselt jätsin poisid omapäi koju. Suurem on olnud ja suurem koos Keskmikuga ka mõned kiired poetiirud kodus olnud, aga pisemat ma pole vähema kui täiskasvanu hoole alla jätnud. Lapsevahiks jäi sedakorda kohe-kaheksane vennas. Ja igaks petteks palusin meile veel ka naabripoisid, pealtpoolt 10-t. Süda värises, aga nad said hakakma. Isegi kakapepu tegid puhtaks. Kuidas, see on aga üks mõnus najlakoht. Nagu naabripoiss oma emale rääkinud oli, egas nemad seda peput käega kasinud. Ikka survepesu. Tõstsid kahese vanni ja üks hoidis kannikaid laiali ja teine tegi dušiga siis seda survelist pesu. Igatahes on pesamuna elus ja nüüdseks ka parema tervise juures. Ta ei kaevanud ka, et talle liiga oleks tehtud. Nii et .. lõpp hea, kõik hea. Kuigi jah, tundub et neil suurtel oli "pleiša" ja mängudega piisavalt tegemist, ega nad pisikest väga valvanud ei ole. Kuidas muidu saanuks nende selja taha, diivanile tekkida tugevad vildikaplekid. Aga noh, see kate ongi vana.
Eilseks hommikuks oli mul lepitud kokku raamatuvaatlus Oravakesega. Ja kuna Keskmik oli vaja nagunii aeda viia, siis ...Jäid Suur ja Väike täitsa kahekesi. Poiss paar korda helistas, kui ta vennale särki otsis, et toda toariidesse panna. ja kui väikevennas oli vidoekaamerale näpud taha saanud. Aga kodu on ühes tükis ja lapsed terved. Elamine polnud isegi segamini.
Ma ei ole üldiselt seda meelt, et algklassilaps peaks olema väiksemate õdede-vendade lapsevaht või et sellised pisikesi Kaheseid peaks/tohiks marakrattide hoolde jätta, aga vahel on vaja. Samas sain ma julgust suurema osas juurde. Tubli poiss on.

Aga nüüd veel veidi kudumist ja siis tööd ja .. millalgi siis Raasikule.
No nii .. 7:54 ja nüüdseks on mu kisakoor kah üleval ja kohal.

So früh bin ich lange nicht mehr wach gewesen wie heute. Um 6 war´s weg und um andere nicht zu wecken bin ich aufgestanden und habe ein bißchen gestrickt an meinem grünen Spitzenschal. Solche ruhige Morgenstunden mag ich sehr. Besonders wenn das Wetter draussen auch herrlich zu werden schent. Denn alle meine Männer sind ja heute zu Hause! Mein Mann hat einen Tag frei genommen um mit mir nach Raasiku zu fahren, in die Wollfabrik! Schön, nicht war.
Die Mädels haben ja hier und da schöne Wolle gezeigt.
Gestern hat mein Mann mir auch was neues gekauft, Effektgarn von Novita Havaiji. Obwohl ich schöne Vorräte zu Hause habe, bei dem Preis kann man ja für den Sommer kaufen - 15.90 Kronen (vorher hats über 60 gekosten und im Moment steht im hiesigen Webshop Harriet mit 35 Kronen im Angebot). Mal sehen was daraus wird.


Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home