Saturday, March 17, 2007

Laste teater

Alustama peaks sellest, et küll on lasteaias vahvaid kasvatajaid. No õpetajaid kui täpne olla. Nagu kunagi ME lasteaiaaegadel, nii käisime täna vaatamas MM esinemist lasteteatrite festivalil Kanutiaia noortemajas. Oli teine küll kuuseke, aga milline! Küll ta ringutas ja uudistas siit ja sealt, kratsis kukalt. Ju see see metsatuul oli, mis kuusekesel paigal olla ei lasknud. Kuda sa nii "tuules" ikka sirgelt püsid.
Tükk oli pealkirja järgi Hansu ja Gretekese teemaline, aga .. Tuli välja, et mitte nõiast ja nõiamajast, vaid kommidest ja magusasöömisest. Hästi vahva oli. Ja millised jänkukesed ...
Enne meite pisikesi esines üks teine lasteaed. Etendus kandis nime .. "Pöialpoiss ja seitse Lumivalget". Laval oli noid aga koguni 8. Hästi lustakas ja tore. Mul tuli laste püüdlikkust vaadates lausa pisar silma. Nii armas.
ME kunagine superkangelane - Superhambapasta tuli ka meelde ... Mida juhtub küll sageli. See oli poisi hambapesuharjumusi arvestades vägagi "revolutsiooniline" üritus.

See kommisöömise teema sobis vanaema tõttu täna hästi päeva. Õieti haakus sellega. Vanaema poolt lastele ostetud magusakogused on minu mõistes ikka kolossaalsed: lapse kohta: 2 pakki küpsist, 2 x 100g šokolaadi, 2 pakki komme ja 1l limonaadi näkku. Nojah, mina olgu nüüd see mees, kes selle varu silma alt ära hajutab, sest minu hullud on võimelised kõik korraga keresse pistma küll. Ja rääkimine teemal, et ostaks siis midagi muud (kui soov osta on nii suur), ei toimi. Vahel õnnestub veenda, aga enamasti ostab ta omapäi koju kuhja magusat kokku ja alati sealkäies tuuakse kõik, mida vanaema juures ära süüa ei jõuta, koju.

Ja siis võttis vanaema täna nõuks, et tema ostab poistele kummikud. Kõigile. Kahed valisime välja, aga Keskmik keeldus kummikutest. Tema tahtis tosse. Sai. Lahe poisslaps, kes kaarutab mõnuga nii linnas kui maal vennatütre vanades roosades! kummikutes. Ei mingi numbrit. Kui need muidugi väikseks jäänud ei ole. Ja teisest küljest on see neitsi-märgis sündinud poisslaps selline snoob, et katkist küpsist tema ometi ei söö! Too pole ju söödav!

Ning takkapihta alustas epl jälle raamatutega. Muidugi, kõike mul sarjast ei ole, olgugi et enamus on olemas. Aga osta tuleb nüüd ju kogu sari. Täitsa minu moodi.

Heute trat unser Mittlerer auf dem Kindertheaterfestival auf. Sie haben mit der Kindergartenlehrerin Hans und Gretchen etwas modifiziert und inszeniert. Wars schön und lustig.
Nur jetzt bin ich richtig müde. den ganzen Tag mit den 3 in der Stadt. Und danach noch Schreibarbeit ...

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home