Monday, March 12, 2007

Päev, mil miski ei edene

No on alles und ja uimasust. Tegelikult päris uni see ka ei ole, aga .. Miski ei edene. Ei töö, ei käsitöö, ei viitsi netitse kah kolada. Ons see ilmast või millest, aru ei saa. Õues on jah päikeseta ja sompus olek, ent ikkagi ... Nii loid ja vedel ei saa ju ometi olla!
Jälle miskine pingete langetamise aeg peale möödund nädala kiiret?

Nojah, kogu selle kiire jooksul sai ka lõng kiirestii otsa. Eks ma meetreid-jarde valesti arvestasin. Juhtub. Nüüd ootan, millas juurde saab.
Tegu siis Victorian Lace Today raamatust tolle Meloni-mustriga.
See äärepitsi sedapidi külgekudumine näis alguses paras hiina mõistatus. Aga polegi kõige hullem. Võib-olla teen ma miskit teistmoodi kui peaks, aga külge ta jääb ja kole välja ka ei näe. Mulle meeldib.

Igatahes on juba järgmiseks salliks tollest raamatust lõng valitud-ostetud. Sedakorda siis esialgsete plaanide järgi Myrtle leaf sall. aga noh, näis. See Melon tahaks proovimist ka mõne teise lõngaga, et selline õhulisem ja ebamaisem oleks. Eks näis mis siis ikkagi järgmiseks.
Sallihull, vaat mis.
Sest teine haapsalu sall on kah varrastel. Lehemusteriga ja roheline. Aga mina ei tea milles asi on, ent see lehemuster läheb oluliselt aeglasemalt edasi. Aga jälle .. värv meeldis ja just ses mõttes, et rohelised lehed. Tegelt võib asi olla ka neis pikkades ja harjumatutes peenikestes bambusvarrastes. Eelmise kudusin metallist ringvarrastel. Need pikad on aga kuidagi .. teistmoodi.
Aga kuhu mul kiiret ongi? Ainus oht on see, et pikalt venivad asjad võivadki venima jääda. Nii ma siis "kohustan" end päevas vähemalt ühte mustrikorda kuduma. Äkki siis saab lehtemineku ajaks ka keskosa lehtedega ühelepoole?
Huvitav, kas see roheline periood on kuidagi kevade saabumisega seotud?

Mein "Melon-pattern" Schal aus dem Buch Victorian Lace Today ruht im Moment. Wolle ist alle und es dauert ein paar Tage, bis ich weitermachen kann. Ich konnte mit dem Rest noch die Randspitze anfangen. Ich stellte das Spitzenstricken in der Richtung viel komplizierter vor. Und für meinen nächsten Schal aus demselben Buch habe ich auch schon Wolle gekauft. Für Myrtle leaf shawl.
Und habe auch einen neuen Haapsaluer Schal angefangen. Diesmal grün und mit Blattmuster. Frühlingsstimmung?!?

Labels: ,

1 Comments:

Blogger Terje said...

Kudusin ka just uue salli pikkade bambusvarrastega. Samad mis sul. Ja nüüd kus keskosa valmis, mõtlen, et kahju, et ei saa äärepitsi nendega kududa. Jube head ikka. Eriti selle imeõhukese lõnga jaoks. Tee või külgekootav pits nagu sina. Mul pole vaid hetkel ühtegi head mustrit sellist. Peab ikka metalli jälle kätte võtma. Ja ringis pussakat kuduma.

13:02  

Post a Comment

<< Home