Sunday, March 18, 2007

Kaltsulao avastused

Uhh, kus meite majapidamisse on kuhjunud riideid, mida enam ei kasutata. Või siis mis ootavad pealekasvavat järge. Või siis millest emme on "välja kasvanud". Täna tegimegi pisukest sorteerimistööd, et mis jääb ja millele tuleks leida parem kasutus. Ca 3 suurt tubakakasti täit tuli enamasti laste riideid , mida tõesti meil vaja ei ole. Lisaks titaea voodipesusid. Pakkuda taaskasutuskeskusesse? Igatahes ma pesen nad veelkord läbi, keldris seistes tekib selline sumbunud lõhn, ja siis vaatame. Jube pesemine igatahes. Ega neid sinna viies triikima pea? Siis muutuks küll prügikast oluliselt käepärasemaks lahenduseks.

Kogu sellest kolalaost jäi mulle näppu paar asja.
Esiteks: meie issi tikutud padjakate. Lugu ise oli tegelikult järgmine, et kunagi taasiseseisvumise järel tõi ema töölt kellegi käest koju kolme lõvi ja sini-must-valge vapiga padjakatte. Et selle järgi omale ka padi tikkida. Tegin sama minagi. Tikkisin keskosa pildi ära ja sinna ta jäi. Kuni .. mees leidis ühel aastal veidi enne vabariigi aastapäeva, et kaua nii võib ja tikkis padjale tausta. Aastapäevapadi.

Parim nali asja juures on see, et see pole kaasa ainumas tikkimistöö. On veel üks ilus pilt (tüdrukuke lennutab lohet) ja mõned poolikud asjad.

Ja siis kapuutsiga vannilina, mille ma tegin suurema poisi sündimist oodates. Mõnusalt suur sai. Ja pesevad kiisud ka minu tikitud. Küll aga on nood 3 lapse kõigi pesude järel tuhmunud. See läheb nüüd küll kodust ärarändavate asjade kirja. Aga neid kassidega mustreid on üks terve raamatuke täis? Peaks üles otsima. Kassid ju ruulivad.


Wir haben heute all die kleinen Kinderkleider im Keller durchgewühlt und aussortiert, wass da noch gebraucht wird und was weg soll. Insgesamt fast 3 Zigarettenkasten müssen weg jetzt. Versuche all die Sachen nochmal kurzdurchzuwaschen, das "Kellergeruch" raus und dann ... vielleicht ins Wiederverwendungszentrum. Was zu dem Zweck nicht mehr taugt - einfach weg.

Unter anderm habe ich einiges gefunden: ein Kissen, das mein Mann das gestickt hat (erstes Bild). Er hat den Hintergrund (beige) gestickt, ich das mittlere Bild. Es war Anfang der 90er Jahre, gestickt wurde das Kissen nach einem alten Kissen. Das Bild war schnell fertig, nur da blieb Kissen einfach liegen. Vor dem Jahrestag der Republik (an das Jahr erinnere ich mich nicht mehr) machte er sich einfach an die Arbeit. Und das ist allerdings nicht seine erste und einzige Stickarbeit. Ein fertiges Bild gibt es noch und ein paar nicht fertiggestellte Sachen.

Und dann Badetuch für den älteren Sohn, das aber alle drei jetzt benutzt haben. Die Katzen habe ich gestickt, um die eintönige blaue Farbe etwas zu beleben.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home