Thursday, November 09, 2006

Kindad-sallid

Swallowtail Shawl, juba siitki tuttav. Sedakorda suurendasin veidi seda põhilist pitsilist osa, 10 mustrikorra võrra. Muidu klappis see nupuline mustiosa kenasti suurenenud silmade arvuga, aga äärepitsiks tuli mõlemal pool keskjoont veel 4 silma juurde hankida.
Kõrguseks sain 95 cm ja pikim külg on ca 2 m. Lõngakulu osas jään täpse vastuse võlgu, sest kokku kasutuses olnud viiest tokist oli 1 pisut poolik ja viimasest jäi veel veidi järgi. Nii et umbaudu 200 g, veidi üle. Lõng Novita Florica, hästi mõnus sellise asjakese jaoks. Varras oli 3,5.


Kiri. Ka juba tuttav ja järeleproovitud. Sedakorda oli lõngaks maavillane, käsitsi värvitud. Ostetud Raeplatsi äärest käsitööpoest. Aga seda ma olen vist juba öelnud. Kogust täpselt öelda ei oska, ostsin vihi ja sellest jäi järgi pisike kerake (nii poole kollase ja siis rohelise-sinise triibu jagu). Vihis oli vist veidi üle 200 g, aga selle lipiku olen ma kuhugi hästi ära pannud. Nr. 3 varras. Kõrgus 82 cm, pikim külg 172 cm.
Aga .. Mul jõudis kass eile juba asja nö ära lõhkuda. Hüppas rätile peale, jäi küünt pidi kinni ja rabeledes tõmbaski ühe lõnga katki. Aga selle ma lappisin juba ära. Vanades varudes sattus olema ka täpselt õiget tooni maavillast. Nii et ... Ega pealevaadates ikka aru ei saa küll, et miskit on nihu. Ja endale tegin, nii et pole kõige hullem kahju.

Aga on alles roju. Vana kass küll, aga ... Tembud nagu tatikal. Viimasel ajal vahitakse siin liiga palju Schwarzu ja segali filme. Mehed, noh. Kass hakkab kah Hävitajaks.

Ja Keskmiku kindad. Et lõbusam oleks, said pöidlad isevärvi. Novita 7 venda (türkiis ja oranž) ja Wool (must).

Fertig! Swallowtail Shawl (etwas grösser as Orginal-Muster vorsieht, Grundmuster 10 Musterrapporte mehr; Wolle - Novita Florica, etwas mehr als 200 g (50 g = 175 m), Nadelgrösse Nr. 3,5; Höhe des Tuchs 95 cm, die längste Seite 2 m), Kiri (estnische Schafswolle 8/2, etwa 200 g; Nadel Nr. 3) und Fäustlinge für unseren Mittleren (Novita 7venda Türkise und Orange, dazu etwas schwarz in Novita Wool).
Die Kiri-Wolle gefällt mir so sehr. Davon würde ich gerne mal noch was stricken. Mal sehen, ob es die da noch zu kaufen gibt.

Labels: ,

4 Comments:

Blogger Ing. said...

Superilusad sallid, eriti see vikerkaarevàrviline!

14:01  
Blogger Asja said...

Väga meeldivad need kaunid sallid!

18:48  
Blogger Sirliiz said...

Väga kaunid sallid, triibulise lõng on imeline ja annab palju juurde :)

19:57  
Blogger Aet said...

Imeilusad tõesti!

09:23  

Post a Comment

<< Home