Sunday, April 30, 2006

Takkajärgi tordist

Selline ta sai. Välja nägi kui käkerdis, maitse oli imehea. Teinekord olen targem ja varun enam martsipani. Nüüd tekkiski jama sellest, et vähe oli. See tähendas suurema katte saamiseks õhemaks rullimist, mis jälle omakorda janti missugust. Aga egas muidu ei õpi kui ei katseta. Igatahes tordipuru sõna otseses mõttes lakuti taldrikult ära. Ju ta siis ikka süüa kõlbas. Ja lapsed juba naljalt torti ei söö. Tavaliselt.

Aga vaikust on olnud omajagu. Mul selliseid veidraid mõtteid siin hulgim on, ei ole lasknud rahus elada. Ja siis tuli tööd ja ... Ammuks see telefon siis ilma loodi. Igatahes oli jällegi mulle postkasti saadetud reede õhtuks kena tükk tööd kirjaga "pikkadeks pühadeks nokitsemist". Võinuks näiteks küsida, äkki mind polegi linnas või arvuti taga? Eeldus: üks loll ikka pühade ajal töötab. eriti kui ta seada fakti ette, et töö on, aga ära öelda enam pole võimalik. Mitte et mul töö vastu oleks miskit, aga seda võiks anda veidi teisiti. Seda enam, et too töö andja on see, kes arvetega venitab ikka südamest.

No ja nagu ikka tehakse täna õhtul tuld. Kui vaid nii tuuline ei oleks. Aga teeme proovi ikkagi.
Üldse üks pidune päev. Kell 2 on naabripoisi sünnipäev, seejärel tulevad mehele külalised, endised kolleegid. Tegelikult on see küll neist ühe sünnipäev. Aga pidu on pidu. Ja siis ... Nõidade öö ... Ei mingit maskeraadi, aga see aprillikuu viimase pääva tuli meenutab mulle alati üht mu lapsepõlve lemmiktükki - Väikest nõida.
... Nõiaelu ... nõiaelu
... see jah on kõigeparem ...

So sah Martin´s Marzipantorte endlich aus. Nicht schön, aber hat gut geschmeckt. Hoffentlich werden die Spiele mit Marzipan das nächste Mal besser gelingen. Man braucht etwas mehr Marzipan einfach. Dann braucht man die Deckungsschicht nicht so dünn zu rollen, dass es kaputt geht und nicht weiter zu verarbeiten ist.
Sonst ... nichts neues. Habe eine komische Woche mit komischen Gedanken gehabt. Und dazu noch viel Arbeit. Habe auch jetzt über die Feiertage viel zu tun, Schriftliches. Und ausserdem werden wir heute unter Freunden feiern. Zuerst der Geburtstag von Kristo, Sohn der Nachbarn. Dann kommen Gäste, die ehemaligen Kollegen von meinem Mann. Naja, ist ja die Nacht der Hexen auch. Wenn es nur etwas weniger windig wäre ... Wir versuchen trotzdem hinter dem haus Feuer zu machen. Wie jedes Jahr.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home