Öine kohupiimakook
Ikkagi lihavõtted ja kohupiimakook omal kohal. Ja just ta tuligi ahjust! Head lapsevanemad: panevad lapsed magama, et siis öösi küpsetama hakata. Aga noh, hommikul hea kohvi kõrvale võtta.
See see vana hea kõigile teada ja hästi lihtne kohupiimakook, Juubeli tordipõhja peal tehtud. Teate ju küll.
Juubeli tordipõhi
200 g pakk taluvõid
2 paki kohupiima
1 muna
veidi suhkrut, hapukoort, (vaniljesuhkrut, sidrunimahla soovi korral)
Hakid 4/5 võist tordipõhjaga puruks. Vooderdad küpsetuspaberiga lahtikäiva koogivormi (optimaalne 26 cm läbimõõduga, meie 28 cm läbimõõt annab tulemuseks liiga madala ja "puruneva" koogi). 2/3 purust läheb seejärel koogivormi põhja. Selle peale hapukoore, suhkru (ja muuga vastavalt maitsele) ning munaga segatud kohupiimamass. Ning kõige peale ülejäänud või ja tordipulbri puru. Alguses allesjäänud 1/5 võipakist hakkida koogi pinnale. Ahju, ca 30 min 175 kraadi juures. Jahutada. Parim külmalt.
Mina nimetan seda "vennanaise kohupiimakoogiks" - temalt algselt saadud retsept. Kuigi minu esimesest sellisest koogist sai süsi. Miks? Sest ta oli kogemata retsepti kirjutanud, et küpsetada 300 kraadi juures ja ma muidugi ei mõelnud üldse ja sain nii mõne minutiga ühe mustunud pläraka. Et järgmine päev oli mul sünnipäev ja kook oli mõeldud tööle kaasavõtmiseks, siis tookord see mulle nalja ei teinud. Küll aga nüüd. Tegijal juhtub.
Aga sant olla on sellegipoolest. Silmetagune oleks justkui paks. Ma ei teind täna tööd ka, ei jaksanud. Nina tilgub kui mahlakask. Ega olulist vahet ei ole, kas tegu vahtratega maja ees, kust kohalikud papid praegusel aastaajal mahla niristavad või minu ninaga. Üks nire kõik. Nii kehva on olla, et isegi kudumine ei lähe. Ja nii vinduvad minu nädala alguses alustatud sokid ehk mängud pepita-ruuduga ikka veel ... Vast vaid homseni.
Nachdem die Kinder einschliefen haben wir hier für morgen ein Quarkkuchen gebacken. Der schmeckt ja am besten gekühlt.
200 Gr Butter
Tortenboden-Mischung "Juubeli" (estnisches Produkt)
1 Ei
500 Gr Quark
etwas Zucker, Sauersahne (Vanillezucker, Zitronensaft)
Etwa eine halbe Stunde bei 175 Grad im Ofen ... Und zum Morgenkaffee wieder was leckeres.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home