Saturday, April 01, 2006

Sokid nr. 13

Nagu ikka: abi"kassa" kutsus külad, tema majandas suuremalt jaolt ja mina kudusin. Ja saingi sokid nr. 13 valmis. Nagu juba tavaks: ühevärviline ja kirju Novita 7venda.

Homme jälle uus päev ja uued tööd.

Socken Nr. 13. Fertig. Novita´s 7venda, einfarbig und bunt.
Wie immer ... Wir haben Gäste und ich stricke. Mart beschäftigte sich mit Gästen, mit seinen Freunden.
Man hat sich schon daran gewöhnt ...

Labels:

3 Comments:

Blogger siuu said...

tahtsin küsida, et millised õpetuse järgi sa neid sokke kood? ei mõtle värvilahendusi, vaid kannakudumist ja kokkuvõtmist. tunduvad nii armsad sokid, et tahaks ka selliseid osata.

15:40  
Blogger Tiina said...

Ei mingit konkreetset õpetust. Kuigi jah, eks see kudumiskogemus millegi alusel tekkinud ole, aga seda ma täpsustada ei oska.
Kand pea alati see "kahekordne": ühe silma koon, teise tõstan niisama, tagasireal koon kõik. KAnnalakk kõrguselt: (2x 1 varda silmade arv)- 2 silma. Kannakiil: korjan kannalaka servast vähemalt 1 varda jagu silmi; kahandused üle rea kuniks taas ka 1- ja 4. vardal teistega võrdne arv silmi.
Varbad: kahandan kord üht, kord teistmoodi. Kas: kui väike varvas on sees, siis alguses üle rea ja seejärel igal real 1. ja 3. varda lõpus, 2. ja 4. varda alguses. Viimased 8 silma: lõng läbi ja ots kokku. Või siis: kui sokk on jõudnud väikese varbani: 1 kahandustega rida, 5 rida vahele, jälle kahandustega rida, siis 4 rida vahele ... kuni igal real kahandan. Ning taas: 8 silma, lõng läbi ja varvas kokku.
Kindlasti ei ole ammendav selgitus. Kui asjad on käpas, siis tunduvad ka pisiasjad nii iseenesestmõistetavad.

10:01  
Blogger siuu said...

mina olen ilmselt täiesti lootusetu sokikuduja. välja näevad need sokid sellised, et ma pole julgenud ühtegi neist oma blogi fotona välja panna, jalas nii väga hullud ei olegi, ajavad asja ära. igaltahel ma võtan selle asja järgmisel talvel jälle ette, sest Anu Pinki raamatus http://www.apollo.ee/product.php/0990018 oli üsna sinumoodi kirjeldatud õpetus sees. aitehh!

23:13  

Post a Comment

<< Home