Monday, March 30, 2009

Kipskäe Vest

Ka haavatud sõdalased tahavad vahel välja värske õhu kätte. Või kasvõi miskit sooja selga panna. Kahjuks aga suurem osa rõivaid on praegu ebamugavad kasutada. Vähe sellest, neid ei saagi selga. Niisiis pani emme pea tööle ja tegi vesti. Vest nagu vest ikka, iva on selles, et kipsis käe alla küljele jäävad nööbid, mis teevad võimalikuks selle selgapaneku ilma kätt oluliselt liigutamata. Veidi ebamugav on ikkagi, sest käsi on kaelas ja seda sidet peab ikka liigutama, ent lihtsam veidi siiski. Mõtlesin, et teeks ühe varruka ka, mitte-kipsis käe jaoks, ja paneks selle paari nööbiga kaeaugu soonikusse kinnituma, aga see osa ideest on veel realiseerimata. Kui asi keeruliseks ajada, siis saaks ka kipskäele ju varrukatoru kududa, aga nii, et see käiks paari nööbiga käeaugu külge ja oleks samas kipsi pealt nööbitav. Aga see pole hetkel vist eriti oluline. Ega me väga nüüd ka ei rända ringi kujunenud olukorras.
Ühesõnaga - ei miskit erilist. Kasutasin kodus varuks olevat TitanWooli Superwooli, vardaid 3,5 ja 4,0. Kehaosa on allpool kootud ühe tükina, st. üks külg on kohe "kinnine", teisele küljele tulid servadele hiljem soonikud nööbiliistu jaoks. Et asi väga igav ei oleks, sai veidi värve miksitud. Valikus oli veel ka tumesinine, aga mind paelus just see punase ja rohelise kombinatsioon raasukese valgega. Materjalikulu ühtekokku 170 grammi.
Värvilaikude laius kujunes nagu juhtus. Kokkuvõtteks: ei midagi erilist, aga abiks ikka.

Eine Weste für meinen Kleinen, für den mit Gips. Für die leichtere "Handhabung" hat die Weste auf einer Seite Knöpfe. Gips-Arm bewegt sich ja nicht so sehr leicht. Gestrickt aus TitanWools Superwool, Nadeln: Nadelspiel Nr. 3,5, Rundstricknadel Nr. 4,0. Materialverbrauch insgesamt 170 Gram.

Labels:

6 Comments:

Blogger Annu said...

ilusad värvid.

18:28  
Blogger Aet said...

Super mõte!

18:33  
Blogger Kayl said...

Tõesti hea idee :) Ilus!

19:08  
Blogger Muhv said...

Ilus asi ja kannatab ka peale kipsi kanda ju ;)

23:27  
Blogger Kadri said...

Sellistel hetkedel tuleb tõdeda fakti, et küll on hea osata näputööd. Väga hea ja praktiline vest tõesti.

09:11  
Anonymous Anonymous said...

Väga ilus värvikombinatsioon!
Ja muidu ka muidugi nutikas vest:)

15:23  

Post a Comment

<< Home