Thursday, March 12, 2009

Kadunud aeg

Läks ja jäi. Aeg st. Aga niipalju ei läinud, et kuuajane paus blogimisse sisse teha.
Tegelikult olen ma väsinud. Meil on sel talvel üle pere käinud mitu haiguste lainet, nüüd on kolmas käsil. Pesamunal on kõrvapõletik ja mandlid näitavad end ka kehvemast küljest. Seega: mamma kottu. Äkki jääb nii mõni hetk enam kirjutamaks. Samas mis sest kribamisest, kui töödel pole tulemusi. Poolikuid asju on, aga valmimisprotsessid kipuvad venima. Nii et suurt näidata ei ole.
Ent üks pisiasi siiski.

Meie kõrvalkorterisse, naabriperesse sündis veebruari lõpus poisslaps. Ka pere kolmas ... poisslaps. Vinge! Ja egas pisike poiss saa ilma tekita jääda. Pisipoisi emmel on küll virgad näpud, aga egas naabritädi ei ole ka kehvem. Nii ta valmiski - titetekk. Pehme ja soe. Rowan Tapestry, kokku kulus 6,5 tokki. Varras oli vist nr. 4, loodetavasti ma ei eksi hetkel. Nagu üldmuljestki näha on tekk lapitatud. Värvid jäävad kirjul lõngal nii lahedalt jooksma. Idee ei ole minu. Möödunud suvel tegi lõngapoe-Epp oma lapselapsele analoogse teki. Sealt see mulle silma jäi. Sama skeemiga tahaks omale ühe suurema teki ka teha, häeste mõnus tegemine ja tulemus on ka kaunis.

Selle beebijutu pääle ei saa ma jätta märkimata, et kui titeisu on niisamagi, siis kõrvaltoas olev väike vääks süvendab seda veelgi.

Ühe valge kolmnurkse rätiku kudusin vahepeal veel. Kingituseks küsiti. Floricast, pea 4 tokki kulus. Shetland Triangle mustriks. See on hea lollikindel kudumine, kui kiiresti vaja ka veel. Ja mis peamine - mulle väga meeldib. Pealegi - probleemideta suurendatav soovitud suuruseni. Suurendamine ei lõhu ära ei proportsioone ega msikit. Suurendatud Pääsusabad mind näiteks pisut häirivad. Aga see on minu probleem.

Täna saabus ka endale tehtud kingitus. Kõigi nonde inglise keelsete kuduraamatute vahele tellisin taas kaks saksa keelset. Üks on mustriraamat ja teine sokiraamat. Mõlemad on mulle väga meeltmööda. Eriti sokikas. Mustriraamatus tuleb nii mõnigi muster tuttav ette, isegi enamus. Ja mis siis. Väike pildiülevaade.

Rohelise-valgega sokid, sinise põikitriibuga säärel, on siis nö Eesti sokid. Valged on Austria sokid. Oi, seal on palju ilusaid. Ravelrys on noid ka hulka kootud. Sealt ma raamatuidee saingi.
Raamat on veel kaunis pildiraamat ka. Ja kuigi juhendid on ka kõikidel sokkidel, on juhendid antud omapärasel moel. Skeemid ja mitmevärvilised mustrid on antud raamatu taga olevas eraldi vihus (pildil).

Habe in den letzten Zeiten nicht viel getan. Zu viel mit anderen sachen zu tun. Ausserdem sind die Kinder alle hintereinader krank. Vorige Woche hatte der ältere Sohn Fieber, übers vorige Wochenende dann der Mittlere. Und jetzt bin ich mit dem Kleinen zu Hause. Ohrentzündung. Käme der Frühling schneller. Etwas mehr Sonne und Wärme könnte ja auch ein bisschen helfen. In der Zeit ist eine kleine Babydecke fertiggeworden. Hatte auch Grund dafür. Unsere nachbarn haben Nachwuchs bekommen, einen kleinen Jungen. Sie haben jetzt auch 3 Söhne. Und die Decke war als Geschenk für den Kleinen gedacht. Gestrickt aus Rowan Tapestry, Rundstricknadel Nr. 4. Materialverbrauch insgesamt 6,5 Knäuel.

Ein Dreiecktuch aum Schenken. Fast 4x50 Gr Novita Florica, Muster: Shetland Triangle. Schön und einfach. Und schnell fertig.

Und zwei neue Bücher:
Omas Strickgeheimnisse und Socken aus aller Welt. Das Sockenbuch finde ich besonders schön.

Labels: , , , , ,

2 Comments:

Blogger Muhv said...

Oh nii ilusad raamatud. Saagem poisid ruttu terveks, siis saab ehk raamatuid näppida ka ;)

23:15  
Anonymous Anonymous said...

head paranemist haigetele! no ja titeisu suhtes ettevõtlikkust, siis hea pisikesel, kui enamvähem endavanune naabrilaps mängukaaslaseks saab :)muidugi minu silmis on kõik üle kolme lapsega kangelasemad :D ja jätkuvat jõudu ilusate kudutööde valmistamisel!
Anu

07:06  

Post a Comment

<< Home