Saturday, August 25, 2007

Nukumängud

Kui sul on kodus pesatäis poisse, siis nukumängud igapäevaellu just ei kuulu. Küll aga võib vahel omaks lõbuks lasteaiast nukku laenata ja tollele siis miskit teha. Nii ka seekord.
Keskmiku velvetpükstest oli jäänud veel tükke järele. Kõigi nende defektide vahelt sain nuku jaoks püksid ja ka vesti välja lõigatud. Kombineerisin siis nood detailid trikotaažitükikestega ning tulemus sai selline, pildil. Lõiked on ajakirjast Suuri Käsityölehti 4/2007. Põrgukiz meisterdas ka suvel neidsamu asju.
Ainumas asi, mis mind veidi segas/segab (see pole ju ei esimene ega ka viimane kord) selle töö juures, on pehme kehaga nukk. Minu nukud olid ja on kõik teistmoodi. Aga pehme kehaga nukule on jälle lihtsam riideid selga vedada, too paindub paremini. Ja teiseks on see lasteaia nukk veidi teist formaati ka, nii et kõiki lõikeid tuleb veidi muuta. Samas mulle meeldib nikerdada nukuriietele kõiksugu taskuid ja panna ööse-nööre ja stopperi-vidinaid. Teevad asjad rõõmsamaks.

T-särgi riidetükk oli ka veidi napp, seepärast sai särk allaserva "sooniku". Nüüd peaks komplekti lisaks veel ka seeliku meisterdama, siis oleks veidi vaheldust. Ja nukubeebile pole küll kuskile kirjutatud, et ta poiss-beei oleks. Nii et kõik on vist lubatud?!?
Komplekti lisasin veel oma esimesele poisile enne sündi ostetud sokid, aga temale need jalga ei läinudki. Pole neid keegi minu poistest kanda saanud, sest nii väikseid titasid, kellele nood mahtunuks pole meie peres olnud. Ma pole samas raatsinud noid ära ka visata, lähevad nüüd siis nukuriietena kirja. Leidsin veidi ka muid titeriideid, mida meie lapsed kanda ei saanud, kuna need riided neile ei selga ei läinud. Sellele nukule on nood aga parajad. justkui valatud.
Loodetavasti lastele, st. tüdrukutele lasteaias meeldib see, mis ma kokku "keetsin". Ja ideid on mul veel. Lapitekk ja voodipesu nukule, talveks kamps, karupüksid ja mütsid-sallid. (Sorri, et riided pildil kortsus on. Sikutasin need korraks nuku seljast ära. Aga seljas on hilpudel omadus kortsuda).
Puppenkleider für Kindergarten. Hoffentlich gefallen die auch den Kindern. Ich habe ja zu Hause nur Jungs, so hat man nicht viel Möglichkeiten für Puppenspiele (obwohl fast alle meine Puppen noch "am Leben sind", d.h. erhalten.
Idee aus Suuri Käsityolehti (finnisch) 4/2007. Socken habe ich mal für meinen ältesten Sohn gekauft, vor seiner Geburt. Die waren ihm aber gleich zu klein. Wie auch den beiden jüngeren. Der Puppe passen die aber perfekt.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home