Sunday, July 12, 2009

Maasikad

Kui sa head metsmaasikate leiukohta ei tea, siis ei jää isu korral muud üle kui Pesakond autosse pakkida, ämbrike kaasa ja sõita suunda, kust sa vahel mõne juhusliku peotäie marju leidnud oled. Nii me asutasimegi end Piibe maanteed mööda eile seiklema. Põikasime suurelt maateelt mitmele poole sisse. Veidi saime ka maasikaid, nii mõne purgi jagu toormoosi lõppkokkuvõttes. Aga sellesse pikka päeva mahtus muudki. Kasvõi vaskuss, kellele Pesamuna pea et peale astus. Poistele tähendas see küll suurt huvi, sest too sisalik lasi end veidi vaadelda ka ja ei pagenud päris kohe eemale, aga imelikul kombel tõmbasid nad sellise kohtumise peale veidi hiljem "varbad rõngasse" ja hoidsid end ussihirmuga rohkem teele. Nad on igatsugu usse vahtinud ilmse huviga, õuepealsed nastikud ei tekita hirmu. Igatsugu mürgiseid ja veel mürgisemaid vahivad küll, olgugi et klaasi takka. Aga see ootamatu, ent ohutu kohtumine pani vakatama. Õnneks mitte kauaks, hiljem lasid jälle südamerahuga mööda metsaalust ringi. Vähemalt on nad nüüd jälle jupi maad targemad.
Teine asi, mis minule silma jäi, oli näsiniin. Mürgine. Seepärast ma hoiatasingi poisse, et nad päris kõiki punaseid marju musisse ei paneks. Ikka ainult neid, mis on hästi teada ja maitsvad. Õnneks see kõikse noorem on iga marja suhtes skeptiline, et kas nood ikka süüa ka kõlbavad.
Tagasiteeks valisime ühe tagasihoidliku teekese, ei mingit asfaltkatet ega midagi. Teeots tekitas lihtsalt tahtmise teada,. kuhu see välja viib. Siltide järgi lookles too mööda Põhja-Kõrvemaa looduskaitseala. Mingi hetkel tuli ka teadmine, et kui ka kõik teed kippuvat viima Rooma, toob see meid kodule ligemale, Narva maanteele. Koju saime. Meeldiva maasikamaitselise järelmaiguga mõnusast päevast.
Ka vihmamärg päev võib olla imeline.

Waren gestern in Kõrvemaa auf der Suche nach Walderdbeeren. Der Tag im Walde mit den Kindern, schön und lustig. Die Jungs haben auch eine Blindschleiche gesehen.
In dem Gegend gibt es wunderschöne Landschaften, obwohl manchmal auch öde - in der Gegend auf dem Foto hat es vor etwa drei Jahren einen Waldbrand gegeben, wegen der Menschlichen Dummheit.

Labels: ,

1 Comments:

Blogger KK said...

Oo, maasikad!
Ma nosisin täna maal peenralt kuumaasikaid, mis maitsesid ka head aga pole pooltki seda, mis metsmaasikas.

20:59  

Post a Comment

<< Home