Sunday, September 07, 2008

2 x Shetland triangle = 410 g lõnga

Nii ta paraku on. Kaks sai neid järgemööda valmis, mõlema venitamiseks tuli varuda päevake, sest suurus ei lubanud noid koos venima panna. Ja siin nad siis nüüd on. Valmimise järjekorras.

Shetland Triangle, see sügisene, minu arvestuses juba teab mitmes (ma pärastpoole loen nood kokku). Kootud Rassiku villasest nagu näha, Vardad olid vist 4,5. Materjali kulus 215 grammi. Pikim külg on 202 cm, kõrgus 98 cm. Eesmärk oli too viht ära kududa, et kui suur ta siis tuleb. Veidi jäi järgi, oleks vist veel ühe mustrikorra välja vedanud, aga .. Siis ei oleks ma saanud seda soovitud kollast serva. Seegi oli eesmärk. Too tumeroheline toon veidi karjub, seda enam, et nood tumerohelised kohad on õhemad, lõng on seal pisut peenem. Värvid on päriselus veidi kirkamad kui pildil. Peaasi: mulle meeldib. Sai tehtud endale kandmiseks. Samas mine tea.

Ja teine päevakangelane: Shetland Triangle Valgeke. Materjaliks Wetterhoffi Sivilla, 50 g = 250 m. Ühelt Helsingi-käigult toin ma ühe vihi. Teinekord teise. Hakkasin kuduma, aga nood kaks andnuks pisikese räti. Tellisin netitse 2 vihti juurde. Oi kuidas see lõng mulle meeldib! Koostis on ka kenake: 70% villa, 30% siidi. Samast lõngast kavatsen kindlasti veel miskit teha. Seekord kasutasin vardaid 3,5. Kokku kudusin ära pea 4 vihti, pisut jäi järgi. JA sellega saigi nalja. Kui viimane kerake hakkas ahvikiirusel vähenema, siis võtsin nõuks, et lähen üle äärepitsile. Aga .. veidi hiljem avastasin, et koon järjekordset mustrikorda. Autopiloot! Mõtlesin siis, et alustan peale toda korda servapitsi. Mõeldud-tehtud. Aga siis jäi kerake ühtäkki ikka väga väikeseks ja soovitud ridu poleks sellest enam välja tulnud, nii läks see autopiloteeritud mustrikord koos juba peale tekkinud pitsiridadega ikka ülesharutamiseke ning sall sai sellevõrra väiksem. Samas jagub suurust niigi: kõrgus 105 cm, pikim külg 208 cm. Kaal: 195 grammi.
Mis peamine, ma olen seekord ise ka sakkidega enam-vähem rahul. See on juba nagu eesmärk omaette, tahaks ikka sakke ka kui juba teha. Iga lõngaga noid ei tekigi. Sellega tekkisid.


Habe endlich auch etwas Fertiges zu zeigen. Zweimal Shetland Triangle (Evelyn A. Clark).
Grün-Brau-Gelb aus Wolle (Raasiku Wollfabrik in Nord-Estland); Rundstricknadel 4,5. Insgesamt 215 Gr. Höhe: 98 cm; di längste Seite: 202 cm.
Und weisser Shetland Trianlge Schal aus Sivilla von Wetterhoff (70% Wolle, 30% Seide), Verbrauch 195 Gr. Höhe: 105 cm, die längste Seite 208 cm. Rundstricknadel 3,5.
Das Muster mag ich sehr, ist sehr einfach, aber wunderschön. Und lässt sich ohne anstrengende Denkarbeit beeneden wenn man will. Oder eignet sich dann eben ohne Musterrapporte und Maschen zu berechnen für einen grösseren Schal.

Labels: , ,

3 Comments:

Blogger KK said...

ilusad!

19:49  
Blogger Krentu said...

Valged sallid on ikka sallide kuningannad, pole midagi öelda... Tõelised kaunitarid!

20:15  
Blogger Mari-Liis said...

Sa oled nii tubli! Nii kaunid sallid, valge on lemmik!

20:42  

Post a Comment

<< Home