Wednesday, May 23, 2007

Tänuõhtu

Eile siis. Poisil nimelt oli koolist teisel poolaastal iga kuu üks kunstitund Lossikoolis. Ta küll ise vahel viriseb siin, et ta vihkab muuseumi ja kunstitundi, aga kuna ta ajab seda vihkamise juttu vastavalt tujule igatsugu asjade kohta (ka nende kohta, mida hing ihkab), siis ma seda eriti tõsiselt ei võta. Nii ma siis usungi, et oli seal tore temalgi. Ikka ju vahva kui saab koolitunnist veidi väljapoole. Ja õpetaja sõnutsi olevat talle muuseumis paistnud meeldivat.
Eilne õhtu oli aga vahva. Kõigepealt väike Ellerheina mudilaste kontsert, siis Jüri Kuuskemaa poolt väike ekskurss Kadrioru lossi rahvuslikesse tubadesse ja siis veel Maria Aleksandrovna (üks lossidaamidest, aga ma ei hoidnud pärisnime meeles. Igatahes on neil seal kõigil vahvad kostüümed ja nimed nagu nt. Katarina Rosalie või miskit sarnast) juhtimisel üks ekskurss vene valitsejate kirjusse maailma. Vastavasisuline näitus on nimelt Lossis praegu üleval. Ja lõpetuseks lühike pildiline ülevaade, millega lapsed Lossikoolis tegelevad ja mida pakutakse. Minu arust on see lastele pakutav kunsti ja muuseumiga tutvumise võimalus imearmas. Ja kuuldavasti osales sel aastal juba päris palju lasteasutusi ja koole, ühtekokku ca 1700 last.
Kokkuvõttes: tore oli.
Veel toredam oli see, et ma sain üle pika aja taas oma jala Kadrioru lossi. Lapsepõlves Kadriorus elades oli see see koht, kuhu sai mindud alati kui miskit mõistlikumat teha ei olnud. Nüüd aga .. Pole ammu jõudnud. Aga nagu eile selgus, meie eilane lapsehoidja polevat seal kunagi käinud!
Kaasa aga vahtis eile sealses suures saalis värvirulli jälgi seintel. Meeste värk.

Gestern am Abend war ein Dankeschönabend im Schloß Kadriorg. In der Schule meines Sohnes wird ja einmal im Monat eine Kunststunde im Kunstmuseum in Kadriorg duchtgeführt, eben in dem Schoß. Ich finde das schön. Und gestern hat man den Eltern gezeigt, was die Kinder da machen. Dazu noch ein kleines Konzert und eine Rundführung.
Ich bin ja in Kadriorg aufgewachsen und habe in der Kindheit unzählige Male das Schlossmuseum besucht. Jedoch bin auch ich da nicht mehr lange gewesen. Da hat sich ja vieles geändert, besonders im Park. Und das Gebäude ist renoviert.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home