Friday, October 27, 2006

Meesteosakond

Vat siin on need umbkaudu kootud lihtsalt kindad, niiöelda näppu jäänud jääkidest. Pisipojale on sutike suured, aga pole hullu. Varuks ka kindaid vaja. Eks teeme lihstalt veel. Kuigi ma pole veel Keskmikule proovinud, võib-olla ...?
Tegelikult tahaks teha ühed üdini sellised püstipidi triipus kindad, 1s + 1s kahe värviga. Vanaema kunagi tegi, tumekollase ja pruuniga. No tema kudus üldse hästi ja ühtlaselt ja ka mitme värviga olid kõik lõngad alati ühtlaselt pingutatud, mitte nagu mul, et vahel jääb mõni silm justkui "ripakile", seda suurest liigse pingutamise hirmust.
Aga need püstitriipus kindad olid meite jaoks "põssa-kindad". Olid ju triibulised nagu metssea põrssad.
Mulle kirjud kudumid omale väga meeldivad ja ma püüan neid ka jõudumööda nokkida. Kuigi selle lõnga "õige" pingutamisega läheb vahel veidi nihu. Pigem jääb veidi lõtv. Seda vist sellepärast, et kunagi koolis kindaid kududes võtsin kah kaks lõnga ja üritasin nö. maleruutu kududa. Ossa raks kui kitsukesed need kindad tulid. No kätte oli neid pea võimatu panna. Aga laps üritas kududa ilusti ja tugevasti. Nüüd siis proovin teistmoodi.

Ja piraadimüts, mis ei ole küll veel valmis. No nr. 2 vardaga ja Novita "Wool" ning Steinbach Wolle "Golden Baby" lõngaga on poisile niivõrd-kuivõrd suur, et kõlbab kohe käia. Seda enne selle sisemise osa kudumist. Too peaks veel pisut asja pisendama. Küll aga ei leidnud ma sisse puuvillast piisavalt peenikest lõnga ja nii tuleb sinna ka "Wool", küll 1,75 vardada. Loodan, et poiss jälle tagajalgadele ei tõuse. Pähe proovides ta ei kobisenud, et müts sügeleks või kratsiks. Pealegi: pealuud!
Nüüd peaks selle juurde kindad ka nokitsema. Ja kaasale ka sellise mütsi. Tema üldiselt mütsidest ei vaimustu, aga see talle meeldib. Ja seda oli lihtne kududa, ei pidand sugugi mustris näpuga järge vedama. Kuidagi väga loogiline.

Handschuhe für den Kleinsten. Da ich nichts vor hatte und die Kinder waren auch während der Strickzeit weg, dann sind die etwas zu gross. Aber macht nichts, die Kinder wachsen ja ständig. Viellleicht passen die gleich auch dem Mittleren? Muss am Abend die mal anprobieren. Gestrickt aus unterschiedlichen Wollresten. Bei den mehrfarbigen Sachen habe ich immer das Problem, dass die nicht zu "gestrafft" werden. Und dann stellt es sich später wieder mal heraus, dass die etwas zu locker gestrickt sind. In der Schule habe ich mal die Handschuhe so straff gestrickt, dass die später nicht einmal anzuziehen waren. Und man lernt ja aus eigenen Fehlern.

Und die Mütse für der älteren Sohn. Noch nicht ganz fertig, agab mir gefällts. Und dem Sohn auch. Muss noch dazu die passenden Handschuhe stricken.
Und mein Mann möchte auch so eine Mütze haben.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home