Friday, January 05, 2007

Lumeroos

Mõned aastad tagasi sain ühelt Järvakandis elavalt foorumikaaslaselt hulga kauneid lilli oma peenrasse. Muuhulgas ka lumeroosid. Möödunud kevadel näisid nood viimased aga surnud olevat. Üldse oli peale möödunud tapvat talve seis lillepeenral enam kui lootusetu. Aga nüüd .. Lumeroos näitab õisi! Ja minu on nii hea meel! Kuigi jah, peenras senimaani õitsev võõrasema toidab juba tükimat aega ka kevadetunnet. Pildistamise isu mul tänane sompus päev ei tekitanud, äkki mõnel rõõmsamal päeval. Aga väljas on kõik talvest küll väga kaugel.
Ime siis, et mu jõulukaktus sel aastal ühtki punga jõuludeks ei loonud. Ju ootab lihavõtteid. On teine vist juba ammu lihavõttekaktuseks ümberkvalifitseerunud. Igatahes kipub õitsema aastas teisel ajal. Ei tea nüüd, kas ka tänavu?
Saa siis nüüd aru, kas peaks rõõmustama kevade üle või ootama ikka talve?

Habe vor Jahren von einem Internet-Bekannten einige Blumen bekommen. Auch den schwarzen Nieswurz. Nach dem vorigen Winter schien es, dass viele von denen gestorben sind. Jedoch .. der schwarze Nieswurz beginnt jetzt zu blüten! Was für eine Freude!
Im Moment fällt es mir schon schwer zu entscheiden, ob ich immernoch auf den Winter warten sollte oder mich schon auf den Frühling freuen darf? Besonders deshalb, weil ein weisses Steifmütterchen hinter dem Hause das Blüten bisher noch nicht aufgehört hat.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Meie kaktustega on kah millegipärast nii, et lihavõttkaktus õitseb jõulude ajal ja jõulukaktus lihavõtte ajal. Mine võta kinni, miks.

-oravake

11:05  

Post a Comment

<< Home