Thursday, July 31, 2008

Must (ilma punaseta)

Pealkiri on selline sellepärast, et ma tahtnuks esitleda koos musta ja punast pitssalli. Aga punane vajab veel veidi aega. Mu puhkuseplaanid ei läinud nii nagu tahtnuks. No mitte päris.
Aga siin ta on, kaua tehtud kaunikene. Minu Ämblikuvõrk. Alustatud on novembris 2007. a. Valmis sai siis 30.07.2008. Ma venitasin kohe ära ka, et oleks vahelduseks millegagi veidi kekutada. Et minugi näppude vahelt aegajalt pudeneb miskit. Harva küll, aga siiski.
Myrtle Leaf Shawl. Victorian lace today. See meeldis mulle raamatus väga, tahtsin ka kududa. Ainus asi, et enne kuduma hakkamist ei pööranud ma tähelepanu tõsiasjale, et sel kootakse mustrit ka tagasireal, mis tegi asja keerulisemaks. Puudu jäi tavapärasest puhkamise reast. Lisaks valisin ma musta imepeenikese lõnga, TitanWooli MerinosExtra, 100 gr = 1400 m. Vardad iseenesestmõistetavalt 2,5. Ja nii ma siis punusin nagu ämblik võrku. Oi kuidas see alguse poole vahepeal ära tüütas, aga siis sain ma mingil imelikul moel mustriga sõbraks ja salli teine pool edenes oluliselt kiiremini. Äärepits jällegi pidurdus nurkades, nood ei tundunud just eriti ilusad, aga venitamine aitas siin paljuski kaasa. Kui ma netis teiste kootud salle vaatsin, siis keegi ei olnud eksponeerinud nurki. Sealt ka see hirm, et äkki nood ongi kipakad veidi.
Harutamist tuli ka ette. Kui ikka lasid ühe silma maha, siis nende tagasireal ka pahempidi kaks kokku kohtade pärast pidin harutama silma kaupa mõned read lausa üles, et asi taas kenasti jooksma saada.

Mina olen üliväga rahul tulemusega, ilusam kui ootasin. Ja ma usun, et ma koon sama mustrit kunagi veel. Ilus on.
Modelliks on naabrinaine Katrin.
Ära märkimata ei saa jätta ka tõsiasja, et Ilukuduja kaunis sall innustas ka mind asja lõpetamisel.
Minu salli mõõdud: 47 x 165 cm, materjali kulus ca 50 grammi. Nagu ikka: MerinosExtras vihist saab kaks mitte üüratusuurt salli.

Myrtle Leaf Shawl aus dem Victorian Lace Today buch. Hat´s lange gedauert das Fertigwerden, jedoch .. mit dem Resultat bin ich äußerst zufriden. Wolle: MerinosExtras vom TitanWool, 100 Gr = 1400 Meter, Nadeln Nr. 2,5. Verbrauch insgesamt etwa 50 gramm. Masse: 47 x 165 cm.

Musterstricken auf Rückreihe war etwas anstrengend, man ist ja gewöhnt, dass die Rückreihen zur "Erholung" sind, man nicht die volle Aufmerksamkeit braucht. Vor dem Fernseher konnte ich den Schal nicht stricken, da kamen gleich die Fehler.
Zu vermerken ist, dass beim Fertigwerden spornten mich auch die schönen Schals von Ilukuduja an und die Zeit, die sie für das Stricken dieser Schönheiten gebraucht hat. So schnell tut siee das. Wunderbar!

Als Modell tritt auf Katrin, meine Nachbarin.

Labels:

4 Comments:

Blogger KK said...

ilus!

13:00  
Blogger Krentu said...

väga kena! aga jah, see "puhkamise rida", nagu sa tabavalt ütlesid, on pitsmustri juures selline hea tasakaalustav komponent ja kui see ära jääb on tõesti natuke tüütu :)
uskumatu, et vaid 50g lõnga kulus!

13:53  
Blogger Mari-Liis said...

Väga kaunis! Nii nagu kõik so kudumid!

20:49  
Blogger LIINA said...

Kui nii jätkub, et sa koguaeg kood selliseid imelisi eeskujusid siis ma varsti ei saagi enam muud kududa kui rätte ja salle. Sina jõuad vahepeal veel teisigi kudumeid oma näppudevahelt välja lasta aga mina küll ei jõua ja lastele vaja ikka mõni kamps või sokipaar teha. Nii et palun aeglasemas tempos edaspidi kallis õpetaja. Sall on südantlõhestavalt ilus! Tahaks ka...

10:20  

Post a Comment

<< Home