Tuesday, January 13, 2009

Uued asjad

Mis siin salata, kõik pooleliolevad tööd ei ole veel lõpetatud. Mõned uued on aga varrastele saanud.
Ma lihtsalt ei pidanud tolle Nancy Bushi pitsiraamatu ahvatlusele vastu. Ja nii ta algas - Lilac Leaf Shawl. Ma pean tunnistama, et ma ei valinud kaunile pitsmustrile just kõikse elegantsemat värvi, aga too meeldib mulle. Rõõmus ja särav. Sireliga vast ei haaku, küll aga lehemustriga. Aga oi kui mõnus on toda lõnga kududa. Mõnusalt villane, samas pehme ja kohev. Lõng on handpaintedyarn.com pitsilõng.
Ja nii ta kerkib - õunaroheline lehemustriline sall. Muster on ka mõnus. Nood otsapitsid vajavad veidi mõtlemist ja tähelepanu ning nupud harjutamist. Lehemuster ise on aga lihtne ja loogiline. Oleks päevas vaid aega enam. Kuna noid tunde kudumaks on aga nagu neid on, siis mustrikord päevas peaks aitama paari nädalaga lõpule.

Raamat on aga lihtsalt wunderbar! Kes nüüd vähegi mu kingisaajate nimekirja platseerub ja sallisaajaks kvalifitseerub, see selle ka saab.
Ja uue aasta uus siht - Teinepool. Kaua ma ikka niisama nokin omale, lastele ja kingiks. Vaatasin, et meespoole nahkkindad nõnna viledad. Pakkusin, et ma teen. Tema nõusolek eeldas, et lõnga pole vaja osta. Õnneks kodusest varust leidsin ka vajamineva. Teine tingimus oli - sõrmikud. Leidsime ka noile idee Selbu kinnaste raamatust. Et siis nagu teistes toonides paarilised minu kinnastele. Ja said noodki varrastele. Annemor #10.

Piltide värvid on nagu nad on. Päevavalget ju ei ole kui aega on pilti tegemaks. Nii ma võtsin täna asjad lausa tööpäeva kaasa, et ikka leiab hetke selleks, pargis. Aga ei. Vihma tilkus ja oli muidu kah liiga vesine see värk. Ja valget aega nagu polnudki. Töölaua takka aga oli ta nagu oli.

Aga uue aasta puhul sai ette võetud ka üks pisike projekt. Isetegijate kaalulangetamisega ma just ei ühinenud, too pole mitte kaalulangetamine, vaid võidujooks. Küll aga võtsin ette oma nüüdseks 60 kg piiri ületanud varude ohjeshoidmise. Eesmärk on, et kui ka varu ei vähene, siis oluliselt kogus ei kasvaks. Ja nii ma otsingi hetkel omadest kastidest tegemaks. Ma juba mainisin ka, et meespoole oluline eeldus soovimisel on, et lõnga poleks vaja juurde osta. Nii ma siis siin toimetan.
Mõned grammid on küll juba juures ka, aga kuna tegemist on peamiselt pitsilõngadega, siis nood olemasolevat kogust märkimisväärselt ei suurenda. Samas omavad kohe ka ideid.

Neues auf Nadeln - Lilac Leaf Shawl aus Nancy Bush´s Knitting Lace of Estonia, nur aus grüner Wolle (handpaintedyarn.com). Ich mag sowohl die Farbe als auch diese Wolle sehr. Farbe ist zwar nicht so sehr elegant für ein Spitzenschal, trotzdem froh, lustig und "lebendig".
Und dann neue Fingerhandschuhe für meinen Mann (Aus dem Buch Selbuvotter von Terri Shea). Annemor#10. Habe ja vorgenommen mehr für meinen Mann zu stricken. Fingerhandschuhe waren auch sein Wunsch.
Habe mit dem Stand 2. Januar die Wollvorräte zusammengezählt und mir vorgenommen, die nicht zu vergrößern. Wenigstens nicht wesentlich. Dies wäre auch schon was.

Labels: , ,

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Roheline on väga mõnus ja kena värv, pole sugugi vähem elegantne, kui kõik muud! Kindlasti tuleb vägev rätik, ootan juba:)

Anna (Ravelryst)

07:23  
Blogger Annu said...

60 kg lõngu?! kus sa neid hoiad omaeti? mul on, ma arvan, paar kilo, ja kogu aeg jääb ette, tõstan ühest kohast teise.
ei saa jätta mainimata, et nägin sind ükspäev unes, olid oma juuksed ära lõiganud ja tumedad triibud juustesse teinud. ma ei tundnud kohe ära ja meid tutvustati :D äkki saad nüüd rikkaks:D

08:54  
Blogger Tiina said...

Juuksed maha ja tumedad triibud?
Jah, juuuksed tõmmasin mõni aeg tagasi maha küll. Ja rikkaks võiks ju ka saada ... ;)

Aga lõngadest - ma ei saa ise ka aru, kus nood on. Kaste on küll voodi all ja laua all, aga et nood kõike seda mahutavad, see kuulub imede kilda. Kui poleks inventuuri teind ei usuks isegi.
Mind mu kastimajandus ei sefga, üsna hästi jalust ära, minul. Meespere vahel tõstab häält, aga egas nood ka nii moe pärast vist rohkem. aga palju on tõesti - seega on väike dieet ja realiseerimine kudumise läbi õigustet.

09:18  
Blogger Kadri said...

oi mis mõnus õunaroheline sall varrastelt tulemas

10:25  

Post a Comment

<< Home