Sunday, January 27, 2008

Kahvatult kollane

Valmis sai see juba veidi aega tagasi, aga ei olnud mahti venitada ja egas ilm pildistamise osas ka hellita.
Fonty Angora. Ringvardad nr. 4. Kõrgus 96 cm, pikim külg ca 2 m. Sall kaalub ca 150 grammi (kulus ca 6 tokki, 25 m = 125 m). Pehme on ja nii mõnus.
Tegelikult tahtsin teha Shetland Triangle rätikut. Mustrit aga ei olnud. Küll aga oli Shetlandi põhiosa muster ühes raamatus. Proovisin, aga keskosas ja servades ei hakanud minu rätik päris nii nagu Shetlandi muster ette näeb kasvama. Mis sest, jooksma hakkas muster siiski. Ainult äärepitsi osas tuli teha veidi kohendavaid mööndusi. Aga nois ei saa ka suurt keegi aru. kui just ei otsi.
Selle lõnga puudus on aga see, et ajab karvu. Vähemalt kududes oli hullumaja. Loodame, et kandes enam asi nii hull ei ole. Pestud ka ja puha.
Valmis ei ole suurt midagi enamat. Minu lapisall sai narmad ja venitasin tolle ikka ära ka. Laiuseks sain 45 cm ja pikkust nii va 170 cm. Ilma narmasteta. Aga mõnus ta on.
Ning uus Shetland kolis varrastele, seekord siiski msutri järgi.
Lõngaks Raasiku kirju, see roosa-valge-beežiga. Toda palju ei ole, nii et seekord ei tule suurt lahmakat. Valisin miskit varudest. Ega sellisel kujul selle lõnga värvid just suuremad asjad ei ole, aga Muhvi sõnutsi üllatavat see lõng pestes. Näis siis, kas ka mind.
Tegelikult võin pea kõik asjad, mille kallale sel aastal asunud olen lõngavarude vähendamise projektideks. Ma olen küll veidi lõnga ostnud ka, aga väga vähe. Nojah, ühtteist on soolas, aga seegi jääb mu tavapärasele varustamisele alla.

Ah jaa, nood selbu-sõrmikud on ka lõpusirgel. Kui ainult nädala sees ka sabade peitmise ja pildini jõuaks.

Schal a la Shetland Triangle (nicht nach dem Muster, habe ein ähnliches Muster genommen und selbst die Mitte und Ränder kombiniert). Fonty Angora, Rundstricknadel Nr. 4. MAsse 2m die längste Seite, Höhe 96 cm. Insgesamt 6 Knäuel (25 m = 125 m). Der Shal ist sehr, sehr weich.

Neuer Shetland Schal, siesmal nach dem Muster, ist schon auf den nadeln. Diesmal aus der bunten (weiss-rosa-beige) Wolle von Aade Lõng (Raasiku Artistic). Auf dem Bild sieht es im Moment nicht so schön aus, die farben, jedoch sollten die Farben nach dem waschen viel schöner werden. Mal abwarten.
und mein Entrelac-Schal hat Fransen bekommen. Und die Fertigmasse sind: Länge 170 cm, Breite 46 cm (ohne Fransen).

Labels:

2 Comments:

Blogger Elsa said...

Minu uus kübar tuleb ka Raasiku valge-vanaroosa-beežikaga heidest :) Hästi armas gamma...
Ei teagi kohe, kus seda Raasiku varu täiendada..

21:42  
Blogger Muhv said...

Pole sel sinu Shetlandil ka häda midagi ju - väga ilus!
seda lapisalli loodan millalgi täies elus ja ilus näha, no kadestamapanevalt kaunis ese!

23:24  

Post a Comment

<< Home